De | | WEB DESIGN | 7461 vizualizari
7 trend-uri web design pentru 2015

O data cu progresele tehnologice, se schimba si asteptarile utilizatorilor, iar o data cu acestea, evolueaza si web design-ul. Esti curios sa afli ce trend-uri urmeaza in 2015? Observam ca responsive design-ul a devenit un lucru fundamental. Web site-urile sunt mai interactive ca niciodata si ofera continut bogat media. Citeste in continuare pentru a afla la ce sa te astepti in acest an.

1. Formatul SVG

SVG a devenit un cuvant foarte popular in 2014. Acest lucru nu este de mirare, deoarce folosind acest format vectorial, imaginile arata "ca lacrima" si se adapteaza indiferent de rezolutie. In plus, elementele SVG pot fi animate intr-un mod placut, astfel dand viata site-ului tau. Sunt sigur ca urmeaza multe exemple placute ale utilizarii SVG in acest an.

2. Traiasca Responsive Web Design-ul

Multe site-uri deja au fost adaptate pentru tablete si telefoane inteligente, iar in 2015, responsive design-ul cu siguranta se va extinde, tinand cont de intrarea pe piata a mai multor dispozitive, precum smart tv-ul si ceasul inteligent. Va deveni extrem de important ca site-ul sa fie accesibil de pe cat mai multe platforme.

3. Background-uri bogate si dinamice

De ceva vreme predomina utilizarea imaginilor de fundal de o inalta rezolutie, dar pentru 2015, designerii vor ridica putin stacheta. Tot mai multe site-uri vor incepe sa foloseasca ca fundal fisiere video HD. Acesta este un trend de urmarit, care insa intampina ceva probleme tehnice in vederea implementarii pe toate platformele (desktop, tableta, telefon).

4. Interactivtate mai mare

Interactiunile la scala mica sunt o metoda extraordinara pentru imbunatatirea experientiei utilizatorilor pe un site web. Realizarea unei experiente placute si memorabile pentru utilizatorii tai va avea un impact profund asupra asocierii pozitive a brand-ului tau si totodata va ridica timpul petrecut in cadrul site-ului al unui vizitator.

5. Mai mare, mai bolduit, mai bun

Tipografia are un impact enorm asupra esteticii si aspectului unui site. Este totodata o metoda de a transmite mesaje puternice. In anul 2015, ne putem astepta la mai multe font-uri de tip bold, cat si la font-uri responsive ce vor oferi o mai buna experienta utilizatorului.

6. Butoane subtile

Butoanele subtile sunt o solutie minimala si stilata gandita sa atraga atentia utilizatorului. Cu animatii inteligente de tip hover, este o placere sa adaugi un pic de eleganta oricarui site. Daca tinem cont cat de bine se potrivesc butoanele subtile cu noile trend-uri ale background-urilor de tip video HD si imagini HD, cu siguranta este un trend ce va lua amploare.

7. Scroll si apoi click

In ultimii ani, o data cu cresterea utilizarii dispozitivelor mobile pentru navigarea internetului, utilizatorii au devenit mai familiarizati cu scroll-ul. De fapt, multi ar spune ca in acest moment scroll-ul domina click-ul - acest fapt conducand la site-urile de tip "one-page", site-uri ce ofera toate informatiile pe o singura pagina. Astfel, in 2015, paginile de pornire vor deveni din ce in ce mai inalte pentru a satisface cererea utilizatorilor.

Aceste sapte trend-uri cu siguranta nu sunt revolutionare, insa pot oferi o idee concreta asupra directiei web design-ului si asupra dezvoltarii site-ului propriu, astfel incat sa fie up-to-date cu perioada in care traim.

tag
Scris de:
Serban Cioclov

CEO & Founder of SCDesign.ro

Cere Oferta Gratuit

Imaginea afacerii dumneavoastra trebuie sa aiba un impact vizual aparte pentru a oferi din primul moment încredere utilizatorului. Fie ca aveti nevoie de un site web, magazin online, logo ori alt element grafic, calitatea este garantata.

Doriti o evaluare gratuita a unui proiect? Ne puteti trimite detaliile
folosind datele sau formularul de contact.

Vreau oferta

Wordpress
MySQL
cPanel
HTML5
Prestashop
Prestashop
Prestashop
Prestashop