De | | WEB DESIGN | 14564 vizualizari
Care sunt etapele crearii unui site web? 4 etape esentiale ale procesului de web design

In acest articol, iti vom prezenta etapele crearii unui site web de catre echipa SCDesign, astfel incat sa intelegi intreg procesul.

01. Analiza proiectului

comunicare, definire proiect, obiective, definire public tinta, analiza competitie

Aceasta este etapa preliminara si totodata una dintre cele mai importante. In analiza proiectului, echipa SCDesign poarta o discutie aprofundata cu clientul, astfel incat ambele parti sa ajunga la consens cu privire la tintele proiectului si modalitatea prin care acestea se vor atinge.

Astfel, se pot stabili care sunt obiectivele si de asemenea identifica publicul tinta. Etapa continua cu analiza competitiei si identificarea punctelor slabe ale acestora, astfel incat, in momentul lansarii, proiectul clientului nostru sa fie publicat cu prima sansa pe piata.

02. Web Design

schita, wireframe, harta site, template design, ui/ux

Avand toate detaliile bine stabilite, designer-ul de proiect isi intra in rol. Acesta schiteaza manual, pe hartie, 8 concepte diferite alcatuite din elementele site-ului web. Impreuna cu echipa, aleg cel mai bun concept si continua cu crearea wireframe-ului. Wireframe-ul reprezinta transpunerea in digital a schitei. Urmatorul pas il reprezinta harta site-ului, mai exact se definesc toate paginile si legaturile acestora.

O data ce toate acestea sunt finalizate, se continua cu etapa in care site-ul web prinde cu adevarat viata: template design, respectiv UI/UX. Designer-ul stabileste culorile, stilul artei, font-ul folosit, animatiile, interactiunile dintre elementele site-ului web si utilizator, dar si detalii profunde precum incarcarea selectiva a continului sau microinteractiuni.

03. Web Development

programare, dezvoltare functionalitati, implementare, adaugare continut

Avand design-ul aprobat atat de echipa cat si de client, este momentul ca site-ul sa devina functional si pregatit pentru a fi afisat in browsere, pe orice dispozitiv, fie ca este vorba de desktop sau de telefon mobil. Pentru a realiza acest lucru, web developer-ul de proiect scrie sute de linii de cod, folosind tehnologii precum HTML, CSS, JavaScript, PHP sau MySQL.

Un site complet functional, cu un design superb, nu isi atinge obiectivul daca nu are si continut pe masura. Echipa SCDesign sfatuieste clientul asupra celui mai potrivit continut, apoi il adauga si implementeaza in site intr-un mod cat mai lizibil si intuitiv pentru utilizator.

04. Lansarea site-ului

incarcare pe host, actualizare domeniu web, promovare si mentenanta

In acest moment site-ul web este finalizat, ramanand sa fie publicat pe internet pentru a putea fi accesat de catre utilizatori. Astfel, sunt necesare un host, pe care sa fie incarcate fisierele site-ului si un domeniu web bine ales, care sa faciliteze accesul.

Ingredientele unui site de succes sunt design-ul, functionalitatea, continutul dar si numarul de utilizatori. Un site web fara utilizatori, nu este nimic altceva decat o adunatura de biti incarcata pe un server. Astfel, orice site va avea nevoie de o campanie de promovare bine gandita. De asemenea, pentru a elimina posibilitatea aparitiei de erori tehnice,serviciile de mentenanta sunt recomandate.

tag
tag
tag
Scris de:
Serban Cioclov

CEO & Founder of SCDesign.ro

Cere Oferta Gratuit

Imaginea afacerii dumneavoastra trebuie sa aiba un impact vizual aparte pentru a oferi din primul moment încredere utilizatorului. Fie ca aveti nevoie de un site web, magazin online, logo ori alt element grafic, calitatea este garantata.

Doriti o evaluare gratuita a unui proiect? Ne puteti trimite detaliile
folosind datele sau formularul de contact.

Vreau oferta

Wordpress
MySQL
cPanel
HTML5
Prestashop
Prestashop
Prestashop
Prestashop