De | | WEB DESIGN | 4355 vizualizari
Ce inseamna crearea unui site de succes in viziunea SCDesign?

In primul rand, un site web, in ziua de astazi, daca nu este realizat inteligent, nu va fi decat o alta piatra aruncata in marele ocean virtual pe care il numim internet. Se estimeaza ca numarul site-urilor web a depasit la nivel mondial 1 miliard (conform internetlivestats.com). Este un numar intradevar impresionant. Desigur, site-ul tau nu va concura direct cu toate cele 1.000.000.000 de site-uri, insa este important sa intelegem ca este un teritoriu din ce in ce mai competitiv.

Cultura populatiei a ajuns la etapa in care constientizeaza ca orice afacere, are nevoie de o prezenta pe internet, chiar si in situatia in care isi desfasoara activitatea in mare parte offline. Din pacate insa, intre decizia de a crea un site - si finalizarea acestuia, intervin mare parte din probleme - principala cauza fiind superficialitatatea cu care de multe ori se trateaza acest tip de proiect.

Astazi, un site web, nu mai reprezinta o bucata virtuala de hartie pe care prezentam cateva informatii sub forma de text, niste date de contact si in cel mai fericit caz cateva poze. Un site web trebuie sa ofere utilizatorului o experienta dinamica si interactiva. Un site web trebuie sa atraga vizual, sa fie usor de accesat, de navigat si de inteles. Un site web modern trebuie sa se foloseasca de intreg aresnalul oferit de noile tehnologii web.

Accent pe Design

Design-ul este elementul definitoriu in decizia initiala a utilizatorului de a ramane sau a parasi site-ul tau. In primele 4-5 secunde de la accesare, felul in care site-ul tau arata si este structurat va determina utilizatorul sa ramana si sa caute in continuare informatia sau experienta pe care o doreste ori sa renunte si sa mearga mai departe.

Site Responsive

Un site responsive este un site care se adapteaza in functie de dispozitivul de pe care este accesat. Printre aceste dispozitive regasim clasicul calculator (dekstop, laptop), telefoanele mobile inteligente, tabletele, ba chiar si televizoarele smart. Astazi, majoritatea accesarilor provin de pe dispozitive mobile (smartphones). Daca site-ul tau nu ia in considerare toate aceste dispozitive si este incapabil sa se adapteze, cu siguranta vei pierde clienti.

Experienta utilizatorului

Care este experienta utilizatorului pe site? Ce sentimente il incearca in momentul utilizarii acestuia? II este usor sa navigheze si sa gaseasca informatia pe care o cauta sau devine frustrant? Experienta utilizatorului se bazeaza pe simplitate si interactivitate. La fel de importanta este si viteza de incarcare a site-ului tau - acest lucru fiind corelat direct de felul in care codul site-ului a fost scris.

Continut de calitate

Indiferent de tipul site-ului tau - fie ca este un site de prezentare, un magazin online, un blog, un site de stiri, o comunitate video - trebuie ca acesta sa aiba continut de calitate si informatii complete. Dupa atractia initiala a ambalajului, ce va determina utilizatorul sa revina iar si iar pe site? Exact - continutul!

Trafic

Un site web poate indeplini toate cerintele necesare si poate fi executat in cel mai deosebit mod posibil - insa daca acel site nu are trafic/ vizitatori - existenta sa devine inutila. Este vorba de un magazin online? Trebuie sa aiba vizitatori pentru a vinde. Este vorba de un site de prezentare al unei pensiuni montane? Are nevoie de vizitatori pentru a ii convinge pe acestia sa vina sa se cazeze. Este vorba de un blog personal? Degeaba scrii articole si tratezi subiecte interesante daca nu sunt vizitatori sa le citeasca. Ai inteles ideea - succesul unui site de multe ori este dat de volumul de trafic pe care il genereaza.

Prima etapa pe care o poti parcurge in pregatirea dezvoltarii unui site web de succes, este sa iti raspunzi la intrebari precum:

  • - Care este scopul site-ului? Doresti sa vinzi produse, sa atragi clienti noi pentru compania ta, sa creezi o comunitate?
  • - Care este publicul tinta? Te adresezi tinerilor, te adresezi unei nise? Ce fel de oameni sunt persoanele din publicul tau tinta?
  • - Cum vei atrage vizitatori? Gandeste-te la metode de promovare precum campanii de PPC (Google Adwords), Facebook Ads, optimizare SEO sau chiar recomandari.
  • - Cu cine concurezi? Analizeaza piata. Ce ofera concurenta si cu ce poti veni nou, ce poti imbunatati? Care este atuul tau?

Pe langa cele mentionate, succesul unui site este in egala masura determinat si de compania pe care o alegi pentru dezvoltarea acestuia. Astfel trebuie sa analizezi atent oferta de pe piata si in momentul in care te decizi asupra unei agentii web - acorda-i incredere deplina si asimileaza sfaturile si informatiile pe care ti le ofera.

Scris de:
Serban Cioclov

CEO & Founder of SCDesign.ro

Cere Oferta Gratuit

Imaginea afacerii dumneavoastra trebuie sa aiba un impact vizual aparte pentru a oferi din primul moment încredere utilizatorului. Fie ca aveti nevoie de un site web, magazin online, logo ori alt element grafic, calitatea este garantata.

Doriti o evaluare gratuita a unui proiect? Ne puteti trimite detaliile
folosind datele sau formularul de contact.

Vreau oferta

Wordpress
MySQL
cPanel
HTML5
Prestashop
Prestashop
Prestashop
Prestashop