De | | WEB DESIGN | 6089 vizualizari
Cum sa verifici daca site-ul tau este bine realizat

Multe companii ce ofera servicii de web design & web development promit rezultate mari care in practica nu se concretizeaza. Motivele sunt diverse, de la lipsa de cunostinte tehnice necesare la rea intentie sau pur si simplu lipsa de experienta. In acest articol te voi invata cum sa verifici daca site-ul tau web sau magazinul online a fost dezvoltat cum trebuie. In cele ce urmeaza va voi prezenta 4 metode de verificare ale unui site web (sau magazin online). Analiza se va face din punct de vedere al tehnologiei folosite, al corectitudinii codului, al optimizarii de tip SEO, al vitezei de incarcare si al marketing-ului. Pentru cazul de fata vom utiliza, ca exemplu, site-ul nostru scdesign.ro.

In prima etapa, W3C (World Wide Web Consortium), organizatia internationala ce reglementeaza standardele web, ofera pe site-ul sau o unealta de verificare a codului HTML denumita "Markup Validation Service". Aceasta are ca scop confirmarea sau infirmarea concordantei codului HTML cu standardele in vigoare. Pentru a o folosi accesati: https://validator.w3.org/. O data ajunsi pe pagina lor, tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti adresa site-ului pentru care doriti sa se faca evaluarea. Rezultatul va va arata numarul de erori ale codului HTML, care anume sunt si unde sunt localizate in pagina. Pentru cazul scdesign.ro numarul de erori este zero. Din pacate, majoritatea site-urilor web (peste 90%) contin cel putin cateva erori, inclusiv cele realizate pe popularele platforme WordPress sau Prestashop. De aceea este important sa fiti foarte atenti in momentul in care alegeti compania cu care veti colabora pentru realizarea site-ului web sau a magazin-ului online.

Pentru analiza SEO am folosit "Seo Site Checkup", o aplicatie web dezvoltata de o companie din Statele Unite ale Americii. Aceasta efectueaza o analiza extrem de detaliata, oferind la final un scor si rezultate detaliate asupra SEO. Pentru a mentiona doar cateva dintre verificarile pe care Seo Site Checkup le face: verifica etichetele de tip meta si corectitudinea acestora, etichetele de heading si ordinea acestora (de la h1 spre h6), verifica existenta unui fisier de tip sitemap, optimizarea fisierelor css si js, atributele ALT ale imaginilor, optimizarea pentru mobil, etc. In cazul scdesign.ro, scorul SEO este de 79/100. Rezultatul ne arata concret toate ariile in care site-ul web poate fi imbunatatit pentru o mai buna optimizare SEO. Adresa aplicatiei este http://seositecheckup.com/.

Un alt element important este necesitatea ca un site web sa se incarca rapid atat pe desktop cat si pe mobil. Cod scris gresit, fisiere CSS sau JavaSript ce ingreuneaza incarcarea paginii, imagini necompresate sau configurarea gresita a serverului de hosting - toate acestea pot incetini un site web pana in punctul in care utilizarea sa devine un chin. In aceasta situatie ne sare in ajutor Google, cu al sau Page Speed Insights: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/. In urma rularii, acesta ne va oferi ca si in cazurile anterioare un scor si o lista cu ariile in care se pot aduce modificari pentru imbunatatirea timpului de incarcare ale site-ului analizat. Mai mult, Page Speed Insights ofera chiar si o arhiva cu fisierele CSS/JS/JPG compresate si optimizate ce poate fi descarcata. Pentru scdesign.ro scorul este de 89/100.

Pentru ultima analiza am pastrat ce este mai bun - si anume "Nibbler". Aceasta este o aplicatie web gratuita pentru o testare completa a unui site web. Este dezvoltata de compania Silktide, ce are sedii sociale in Anglia si Tara Galilor. Nibbler ia in considerare toate aspectele ce definesc succesul unui site web, precum accesibilitatea, optimizarea SEO, optimizarea codului sursa, corectitudinea codului, popularitatea pe retelele sociale, tehnologia folosita, experienta utilizatorului, optimizarea serverului, etc. Este practic o aplicatie completa care putem spune ca incorporeaza toate testele anterioare si chiar mai mult. Pentru utlizarea acesteia accesati: http://nibbler.silktide.com/. Nota finala acordata site-ului nostru, scdesign.ro este de 9/10.

Acum ai cunostintele necesare pentru a efectua o analiza completa si detaliata a site-ului tau web sau a magazinului online. Foloseste-le util si apoi gaseste solutiile optime pentru imbunatatirea afacerii tale!

tag
tag
tag
Scris de:
Serban Cioclov

CEO & Founder of SCDesign.ro

Cere Oferta Gratuit

Imaginea afacerii dumneavoastra trebuie sa aiba un impact vizual aparte pentru a oferi din primul moment încredere utilizatorului. Fie ca aveti nevoie de un site web, magazin online, logo ori alt element grafic, calitatea este garantata.

Doriti o evaluare gratuita a unui proiect? Ne puteti trimite detaliile
folosind datele sau formularul de contact.

Vreau oferta

Wordpress
MySQL
cPanel
HTML5
Prestashop
Prestashop
Prestashop
Prestashop