De | | WEB DESIGN | 8629 vizualizari
De ce este design-ul unui site atat de important?

Incearca un test simplu - gandeste-te la un subiect asupra caruia ai nevoie de informatii, cauta-le pe Google si apasa pe un rezultat ce indica raspunsurile pe care le cauti. Pe acel site web, cat iti ia sa gasesti informatiile pe care le cautai? Este rapid si usor, sau dificil? Este evident cum poti naviga pe acel site si cum poti schimba sectiunea?

Daca gasesti ceea ce cauti rapid si usor, inseamna ca designul acelui website a fost gandit bine, fiind intuitiv. Aceasta intuitivitate este rezultatul mai multor caracteristici ce fac navigarea utilizatorilor usoara atunci cand acceseaza site-ul web, dupa cum urmeaza sa detaliam.

Design-ul unui website este important pentru ca influenteaza in mod direct durata necesara ca un utilizator sa gaseasca ceea ce cauta. Daca este dificil si frustrant, utilizatorul va renunta si isi va incerca norocul pe alte site - iar aceasta reprezinta o oportunitate pierduta. Un design bun va fi usor de inteles si de navigat, ajutand potentialii clienti sa gaseasca ceea ce cautau si in acelasi timp sa te apropie pe tine de incheierea unei noi afaceri.

Estetica

Un lucru este cert: un site web trebuie sa arate bine! In acelasi timp este la fel de important ca design-ul sa fie gandit tinand cont de functionalitate, nesacrificand-o doar de dragul aspectului. Design-ul ar trebui sa faca trecerea dintre punctele cheie asupra punctelor secundare ale site-ului. Acest lucru se poate realiza cu spatii bine delimitate, tipografie si culori. Imaginile si culorile pot fi folosite pentru a atrage o actiune din partea utilizatorului. Un aspect modern si profesional va crea imediat incredere in randul clientilor. Posibilitatile sunt nelimitate, dar tineti minte, un design bun va crea incredere si va ghida tranzitia utilizatorului de la un simplu vizitator la un nou client.

Organizarea

Exact ca intr-un magazin, totul in cadrul unui site web trebuie sa aiba o ordine logica, ajutand vizitatorul sa gaseasca cu usurinta ceea ce cauta. Meniul de navigare al site-ului trebuie sa ocupe o pozitie logica si consitenta in cadrul fiecarei pagini. Este necesar sa se subinteleaga care parte din continut reprezinta subiectul principal al unei pagini, si care pe cel secundar, aceasta delimitare fiind realizata prin marime si plasament. Tot continutul unei pagini trebuie sa aiba un scop. Impresia este creata in doar cateva secunde, iar daca organizarea si aspectul nu au sens, vizitatorul va pleca.

Iesirea in evidenta

Site-ul trebuie sa contina anumite elemente care il scot in evidenta, ceva ce fura privirea. Internetul este un mediu vizual si astfel este important sa punem mare pret pe design si structura. Un web designer profesionist intotdeauna te va ajuta sa ai acel avantaj vizual in fata concurentilor.

Concluzia pe care o tragem

Design-ul unui site web va influenta decizia utiliatorului intre a ramane si a lua actiune sau a parasi si renunta - atat este de simplu. Va trebui sa creeze incredere, sa aiba sens si sa permita vizitatorilor sa gaseasca ceea ce cautau, rapid si usor - toate acestea ajutand la indeplinirea obiectivelor tale.

Desigur, un site web nu se limiteaza doar la aspect - lucruri precum programarea corecta, folosind standarde web, sau compatibilitatea pe diverse platforme (mobil, tableta, pc) sunt la fel de importante - insa acestea sunt aspecte de care vizitatorii nu trebuie sa isi faca grija, ele revenind in sarcina unui web developer.

Tinand cont de punctele acestui articol, aloca-ti cateva minute pentru analiza propiului site web si gandeste-te daca acesta serveste intr-un mod eficient obiectivelor tale. In caz contrar, poate ca acum este momentul sa iei legatura cu mine.

tag
tag
Scris de:
Serban Cioclov

CEO & Founder of SCDesign.ro

Cere Oferta Gratuit

Imaginea afacerii dumneavoastra trebuie sa aiba un impact vizual aparte pentru a oferi din primul moment încredere utilizatorului. Fie ca aveti nevoie de un site web, magazin online, logo ori alt element grafic, calitatea este garantata.

Doriti o evaluare gratuita a unui proiect? Ne puteti trimite detaliile
folosind datele sau formularul de contact.

Vreau oferta

Wordpress
MySQL
cPanel
HTML5
Prestashop
Prestashop
Prestashop
Prestashop