De | | WEB DESIGN | 13130 vizualizari
Ce dezavantaje are un site web dezvoltat pe platforma WordPress?

Fara indoiala, WordPress este cel mai utilizat CMS (content management system) din lume. Cu milioane de utilizatori, este larg laudat si apreciat pentru avantajele sale. Totusi, multe afacaeri trec cu vederea sau nu sunt constiente de faptul ca WordPress poate prezenta o serie de dezavantaje. Urmeaza sa va prezentam 5 motive pentru care nu recomandam un site web dezvoltat de o agentie de web design, pe platforma WordPress:


1. Vulnerabilitate in fata atacurilor

Fara indoiala, cel mai mare dezavantaj al WordPress este securitatea sa. WordPress este o platforma open source, ceea ce inseamna ca oricine are acces deplin la codul sau sursa, inclusiv persoanele rau intentionate. WordPress se bazeaza pe o plaja larga de plugin-uri si template-uri. Acestea sunt dezvoltate de terte companii si persoane, iar cum nu exista un control strict asupra lor, ele pot contine bug-uri, vulnerabilitati aditionale sau chiar cod scris cu rea intentie. Peste toate acestea, simplul fapt ca este cea mai populara platforma il transforma intr-un target principal pentru hackeri de pretutindeni. Conform unui raport Sucuri (https://sucuri.net/website-security/website-hacked-report) - WordPress este de departe platforma cel mai frecvent atacata de hackeri.


2. Cost ridicat al dezvoltarii si mentenantei

Desi WordPress in sine este gratuit, in momentul in care privim situatia in ansamblu, apar costuri semnificative. WordPress se bazeaza pe plugin-uri si template-uri, iar acestea pot creste substantial costul total al proiectului. Mai mult, daca site-ul web are nevoie de modificari accentuate ale plugin-urilor folosite, costul, din nou, poate exploda. Aceste plugin-uri si template-uri primesc adeseori actualizari de cod si functionalitate, drept urmare si costul mentenantei poate fi ridicat.


3. Necesita actualizari frecvente si acestea pot aduce incompatibilitati

Instalarea WordPress nu va face mare lucru pentru un site web, deoarece acesta are nevoie de instalarea si configurarea unui template pentru a putea fi competitiv in piata si totodata necesita plugin-uri pentru diverse functionalitati. Toate acestea primesc frecvent actualizari pentru a corecta vulnerabilitatile existente sau a aduce noi functionalitati, fapt ce poate crea reale probleme tehnice si de compatibilitate in cadrul site-ului web. Intregul proces de mentenanta poate fi destul de dificil, mai ales daca actualizarile sunt setate pe modul automat. Poate fi extrem de neplacut sa te trezesi intr-o dimineata si sa observi cum site-ul web nu mai functioneaza, din cauza unei actualizari.


4. SEO

WordPress este cu siguranta o platforma SEO friendly, dar in realitate la fel sunt si celalalte CMS-uri open-source sau solutiile custom dezvoltate de agentiile web. Pentru persoanele cu un bagaj scazut de cunostinte SEO, WordPress poate crea o serie de probleme. Probabil, cea mai cunoscuta problema SEO este cauzata de sistemul de categorii si tag-uri al platformei. In situatia in care continutul este supra-tagat sau marcat in prea multe categorii, Google va semnaliza negativ acest aspect ca si continut duplicat, ceea ce va afecta ranking-ul site-ului.


5. Cod mult si ineficient

Fiind gandita pentru a acoperi o plaja cat mai larga de site-uri web, platforma, dar mai ales template-urile si plugin-urile, vin cu cod si functionalitati, care, in cele mai multe cazuri nu sunt necesare. Desi WordPress a pornit initial ca o platforma strict pentru site-uri de tip blog, de-a lungul timpului s-a adaugat cod peste cod pana in punctul in care pe platforma, cu plugin-urile potrivite, se pot dezvolta chiar si solutii eCommerce. Toate acestea pot afecta performanta site-ului web.


Concluzie

In esenta, WordPress este gandit pentru a putea fi instalat si configurat de un utilizator fara cunostinte de programare, drept urmare, de ce sa platesti o agentie web sa faca ceva ce ai putea face singur?

Cu siguranta, cu WordPress se pot crea site-uri grozave, avand si numeroase avantaje, drept dovada popularitatea sa ridicata. Cu toate acestea, alegerea cu privire la platforma site-ului afacerii tale trebuie atent analizata si totodata trebuie luate in calcul toate optiunile, avantajele si dezavantajele. Poate ca, in ciuda popularitatii sale, WordPress nu este alegerea potrivita, iar la sfarsitul zilei afacerea ta ar avea mai mult de castigat cu un site web dezvoltat de la zero de profesionisti, perfect adaptat nevoilor specifice ale proiectului tau.

tag
tag
Scris de:
Serban Cioclov

CEO & Founder of SCDesign.ro

Cere Oferta Gratuit

Imaginea afacerii dumneavoastra trebuie sa aiba un impact vizual aparte pentru a oferi din primul moment încredere utilizatorului. Fie ca aveti nevoie de un site web, magazin online, logo ori alt element grafic, calitatea este garantata.

Doriti o evaluare gratuita a unui proiect? Ne puteti trimite detaliile
folosind datele sau formularul de contact.

Vreau oferta

Wordpress
MySQL
cPanel
HTML5
Prestashop
Prestashop
Prestashop
Prestashop