De | | WEB DESIGN | 6033 vizualizari
3 trend-uri web design pentru 2018

In 2018, pilonul de baza in web design este: performanta


Cinemagraphs

Cinemagraphs sunt poze statice ce contin si elemente cu miscari repetitive. In ultima perioada, acestea au crescut in popularitate, insa, pe buna dreptate, un cinemagraph reusit poate lasa vizitatorii unui site profund impresionati. Cateva exemple reusite puteti gasi pe flixel.com

Acestea sunt de preferat video-urilor, deoarece dimensiunea unui cinemagraph este considerabil mai mica, ceea ce duce la o incarcare mai rapida a paginii si o randare mai rapida - cu alte cuvinte - performanta mai buna.


SVG-uri

Nu este asa ca v-ati saturat de logo-uri sau alte elemente grafice neclare si pixelate, din cauza redimensionarii? De asta se ocupa SVG-urile. Acestea sunt fisiere vectoriale, ce nu isi vor pierde din calitate indiferent de marimea la care elementul grafic este redimensionat.

Desi fisierele SVG exista inca din 1999, in continuare majoritatea site-urilor folosesc formatele JPG sau PNG pentru elementele sale grafice. Acest lucru se pare insa ca se va schimba in viitor.

Alt avantaj este faptul ca fisierele SVG pot fi folosite direct in codul HTML, ceea ce permite stilizarea acestora precum si adaugarea de diverse efecte folosind CSS.

Continutul pe primul loc

Un trend notabil este revenirea in prim plan a continului, in detrimentul elementelor de design grandioase. In intreaga lumea, designerii au realizat ca vizitatorii acceseaza un site in primul rand pentru continut - iar rolul design-ului este sa il prezinte pe acesta intr-un mod cat mai intuitiv, eficient si placut.

Intr-o lume atat de rapida, aglomerata si plina de informatii ca a noastra, prezentarea corecta a informatiei, intr-un design potrivit, va deveni unul dintre factorii determinati ai succesului unui site web.

Scris de:
Serban Cioclov

CEO & Founder of SCDesign.ro

Cere Oferta Gratuit

Imaginea afacerii dumneavoastra trebuie sa aiba un impact vizual aparte pentru a oferi din primul moment încredere utilizatorului. Fie ca aveti nevoie de un site web, magazin online, logo ori alt element grafic, calitatea este garantata.

Doriti o evaluare gratuita a unui proiect? Ne puteti trimite detaliile
folosind datele sau formularul de contact.

Vreau oferta

Wordpress
MySQL
cPanel
HTML5
Prestashop
Prestashop
Prestashop
Prestashop